O tym wydarzeniu
Do shakera wrzuć food, dodaj design, wstrząśnij i posmakuj. Kiedy i gdzie? Podczas FOOD-DESIGN/expo, 5 czerwca br. na terenie Browaru Mieszczańskiego we Wrocławiu podczas festiwalu kulinarnego „Europa na Widelcu”. Studenci kierunku Food–Design Akademii Sztuk Pięknych w Łodzi zaserwują tu zarówno dobry food, jak i design. Wydarzenie będzie miało charakter otwarty i organizowane jest w roku, w którym Wrocław jest Europejską Stolicą Kultury.
Warsztaty kulinarne oraz pokaz projektów dyplomowych słuchaczy kierunku Food Design łódzkiego ASP to główne atrakcje FOOD-DESIGN/expo, które zagości we Wrocławiu w dniach 5 czerwca br. Oprócz podroży w świat designu i kulinariów, będzie tu można również spotkać Piotra Bikonta, Roberta Makłowicza, Gosię i Tomka Rygalików.
A czym są same studia Food Design?
- Ten kierunek studiów jest pionierski nie tylko w Polsce. Projektowanie w obszarze kulinariów to wciąż mało zagospodarowana nisza w skali światowej. I to pomimo, iż potrzeba innowacyjnych przedsięwzięć związanych w szerokim kontekście z jedzeniem jest ogromna. Dużo jest jeszcze do odkrycia na styku kulinariów, designu i przedsiębiorczości. Udowadniają to kolejne dyplomy, ponownie zaskakując świeżością i różnorodnością – podkreśla Gosia Rygalik, Studio Rygalik.
a Browar Mieszczański Przestrzeń artystyczna
Wrocław, Hubska 44-48
Browar Mieszczański to XIX–wieczny obiekt z unikalną już architekturą przemysłową. Od ponad przeszło czterech lat stanowi alternatywne miejsce na kulturalnej mapie Wrocławia. Jako Centrum Kulturalne dysponujemy 1400m² powierzchni, którą zaadoptowaliśmy na potrzeby rozmaitych działań: konferencje, bankiety, wesela, imprezy firmowe, spotkania okolicznościowe, wesele ,szkolenia itp.
Zobacz profil miejscaWięcej info
Profil na Facebooku:
/pages/Browar-Mieszczański-Wrocław/137334856330119
Strona internetowa:
Adres e-mail:
marcin.wiktorski@browar.wroc.pl
Telefon:
Komentarze
By dodać zdjęcie lub komentarz, musisz być zalogowany. Zaloguj się