Pizza neapoletana to połączenie sosu pomidorowego, mozzarelli, kaparów, anchois i sera fontina.
Zacznę od ciasta, które było idealnie cienkie, doskonale wypieczone i delikatnie doprawione. Bardzo smaczne. Dodatki najwyższej jakości, bez zbytecznej przesady, ale też niechcianego skąpstwa. Wszystko zbilansowane tak, aby stworzyć wyśmienitą całość. Delikatne sery przełamano wyrazistymi filecikami anchois i kaparami. Muszę wspomnieć też o sosie pomidorowym, który na szczęście nie był octowym ketchupem, tylko gęsty, bardzo dobrze zredukowany i idealnie doprawiony. Na pewno dodał pizzy odrobinę pikanterii, ale nie takiej wypalającej wszystkie bakterie w buzi :)
Pyszne połączenie. Zjadłam z wielkim smakiem i satysfakcjonującym uśmiechem na twarzy.
Pizza Neapoletana
Promocja w: 5Czerwony Piec (Restauracja)
154
Komentarze
By dodać zdjęcie lub komentarz, musisz być zalogowany. Zaloguj się