Miejsca Zaloguj Wybierz miasto: Trójmiasto

Pizza Neapoletana

154

O tej promocji

Sos pomidorowy, mozzarella, anchois, ser taleggio, kapary

Galeria

Cena

14 zł

Dostępność

Niedostępna

154 Zgłoś błąd

Opinie blogerów

Pizza neapoletana to połączenie sosu pomidorowego, mozzarelli, kaparów, anchois i sera fontina.
Zacznę od ciasta, które było idealnie cienkie, doskonale wypieczone i delikatnie doprawione. Bardzo smaczne. Dodatki najwyższej jakości, bez zbytecznej przesady, ale też niechcianego skąpstwa. Wszystko zbilansowane tak, aby stworzyć wyśmienitą całość. Delikatne sery przełamano wyrazistymi filecikami anchois i kaparami. Muszę wspomnieć też o sosie pomidorowym, który na szczęście nie był octowym ketchupem, tylko gęsty, bardzo dobrze zredukowany i idealnie doprawiony. Na pewno dodał pizzy odrobinę pikanterii, ale nie takiej wypalającej wszystkie bakterie w buzi :)
Pyszne połączenie. Zjadłam z wielkim smakiem i satysfakcjonującym uśmiechem na twarzy.

Przeczytaj całość na www.testsmaku.pl

Komentarze

By dodać zdjęcie lub komentarz, musisz być zalogowany.

5 Czerwony Piec Restauracja

Gdynia, Starowiejska 40C

Czerwony Piec to miejsce, położone w centrum Gdyni, z pyszną, włoską pizzą na cienkim cieście, wypiekaną w tradycyjnym piecu opalanym drewnem. Piec to nie tylko główna część wystroju wnętrza, ale także najważniejszy element w procesie przygotowania pizzy. Dzięki takiemu sposobowi wypiekania, serwowana pizza jest odpowiednio chrupka, z niepowtarzalnym aromatem jaki daje żywy ogień. Czas wypieku w piecu opalanym drewnem to tylko 120 sekund w temperaturze około 400 stopni. Pst! W tym miejscu możesz…

Zobacz profil miejsca

Więcej info

Profil na Facebooku:

/czerwonypiecgdynia/

Strona internetowa:

www.czerwonypiec.pl

Adres e-mail:

info@czerwonypiec.pl

Telefon:

+48 730 531 314

Lokalizacja