O tej promocji
W tym tygodniu Czerwony Piec zabierze Was w podróż do Turcji, a to za sprawą placka zwanego Lahmacun.
W tym tradycyjnym ulicznym jedzeniu dominuje mielona wołowina z dodatkiem różnych odmian siekanej papryki, czosnku, pomidorów i cebuli, a wszystko doprawione aromatem chilli, kuminu i sumaku.
Placek podawany jest z plasterkiem cytryny i odrobiną jogurtu.
Galeria
Cena
17 zł
Dostępność
Niedostępna
Tagi
5 Czerwony Piec Restauracja
Gdynia, Starowiejska 40C
Czerwony Piec to miejsce, położone w centrum Gdyni, z pyszną, włoską pizzą na cienkim cieście, wypiekaną w tradycyjnym piecu opalanym drewnem. Piec to nie tylko główna część wystroju wnętrza, ale także najważniejszy element w procesie przygotowania pizzy. Dzięki takiemu sposobowi wypiekania, serwowana pizza jest odpowiednio chrupka, z niepowtarzalnym aromatem jaki daje żywy ogień. Czas wypieku w piecu opalanym drewnem to tylko 120 sekund w temperaturze około 400 stopni. Pst! W tym miejscu możesz…
Zobacz profil miejscaWięcej info
Profil na Facebooku:
Strona internetowa:
Adres e-mail:
Telefon:
Komentarze
By dodać zdjęcie lub komentarz, musisz być zalogowany. Zaloguj się