O tym miejscu
FEDDE bistro to lokal, którego ojcem jest mistrz sztuki kulinarnej – Jacek Fedde. Gdańszczanin, z wielkim talentem, postanowił, że nadszedł najwyższy czas na otwarcie swojej własnej restauracji. Po latach poszukiwań idealnego miejsca, zdecydował się wraz z restauratorką Julitą Żbikowską na otwarcie klasycznego bistro w Gdyni w Baltiq Plaza.
Kuchnia Jacka Fedde to suma jego doświadczeń, a że w ciągu swojej kilkunastoletniej już kariery zdarzyło mu się pracować w restauracjach irlandzkich, francuskich a nawet na Karaibach – jego dania cechuje niczym nieskrępowana swoboda, fantazja i koloryt. Ziemniaki gotuje metodą podpatrzoną od najlepszych szefów, marmoladę z mango przygotowuje na sposób mieszkańców Goa, ale dorsza już po kaszubsku. I to właśnie oraz świeżość, lokalność produktów w rozumieniu Jacka Fedde stanowi kuchnię autorską, którą teraz proponować będzie w Gdyni. Menu oparte będzie na lokalnych produktach, które poddane klasycznym technikom gotowania, nabiorą charakteru. Dania będą proste, zaskoczą nie tylko połączeniem produktów ale i smaków.
Kuchnia oparta będzie tylko na świeżych produktach. Ciasta, pieczywo i makarony będą przygotowywane od podstaw . Otwarty od samego rana z naciskiem na bogate śniadania, lunche oraz kolacje zaskakiwać będzie od połowy maja.
Galeria
Lokalizacja
Gdynia, Świętojańska 43 (Baltiq Plaza)
Dojedź za darmo z apką mytaxi! Zobacz na mapie Otwórz w Google Maps Nawiguj w jakdojade.pl
Komentarze
By dodać zdjęcie lub komentarz, musisz być zalogowany. Zaloguj się