About this event
Do shakera wrzuć food, dodaj design, wstrząśnij i posmakuj. Kiedy i gdzie? Podczas FOOD-DESIGN/expo, 5 czerwca br. na terenie Browaru Mieszczańskiego we Wrocławiu podczas festiwalu kulinarnego “Europa na Widelcu”. Studenci kierunku Food–Design Akademii Sztuk Pięknych w Łodzi zaserwują tu zarówno dobry food, jak i design. Wydarzenie będzie miało charakter otwarty i organizowane jest w roku, w którym Wrocław jest Europejską Stolicą Kultury.
Warsztaty kulinarne oraz pokaz projektów dyplomowych słuchaczy kierunku Food Design łódzkiego ASP to główne atrakcje FOOD-DESIGN/expo, które zagości we Wrocławiu w dniach 5 czerwca br. Oprócz podroży w świat designu i kulinariów, będzie tu można również spotkać Piotra Bikonta, Roberta Makłowicza, Gosię i Tomka Rygalików.
A czym są same studia Food Design?
- Ten kierunek studiów jest pionierski nie tylko w Polsce. Projektowanie w obszarze kulinariów to wciąż mało zagospodarowana nisza w skali światowej. I to pomimo, iż potrzeba innowacyjnych przedsięwzięć związanych w szerokim kontekście z jedzeniem jest ogromna. Dużo jest jeszcze do odkrycia na styku kulinariów, designu i przedsiębiorczości. Udowadniają to kolejne dyplomy, ponownie zaskakując świeżością i różnorodnością – podkreśla Gosia Rygalik, Studio Rygalik.
More info
Facebook address:
/pages/Browar-Mieszczański-Wrocław/137334856330119
Website:
E-mail address:
marcin.wiktorski@browar.wroc.pl
Phone:
Comments
You must log in to comment or add a photo.