About this place
Ristorante Venezia to prawdziwa toskańska restauracja, prowadzona przez włoską rodzinę. Od czerwca 2016 roku mieści się na warszawskim Bemowie, przy ulicy Szeligowskiej 4. Specjalność lokalu to przede wszystkim oryginalne włoskie pasty i pizza. Restauracja jest przyjazna zwierzętom oraz dzieciom.
Margherita Cychulska, właścicielka restauracji, Polka mieszkająca we Włoszech ponad 30 lat. Posiada długoletnie doświadczenie w branży kulinarnej. W Ristorante Venezia przygotowuje specjalność restauracji, czyli makarony.
Martin Giardino, absolwent cenionej włoskiej szkoły gastronomicznej Istituto Professionale di Stato “F.Martini”. Mimo swojego młodego wieku pracował już w europejskich restauracjach odznaczonych gwiazdką Michelin – Restaurant Mosconi (Luksemburg), La Bottega (Szwajcaria) i Era-Ora (Dania). W Ristorante Venezia odpowiedzialny jest przede wszystkim za pizzę, do której ciasto przygotowuje codziennie według autorskiego przepisu. Zajmuje się także organizacją eventów tematycznych, takich jak degustacje win i potraw z różnych rejonów Włoch przy akompaniamencie włoskiej muzyki na żywo.
Massimo Guelfi, Włoch od wielu lat związany z Polską i branżą gastronomiczna. Kelner z zawodu i zamiłowania. W Ristorante Venezia zajmuje się obsługą baru oraz nadzorem nad salą.
Gallery
Location
Warsaw, Szeligowska 4
Get a free ride with myTaxi! Check on the map Open in Google Maps Check on jakdojade.pl
Comments
You must log in to comment or add a photo.