About this event
Kuba Korczak zabierze Was w podróż po świecie polskich, sezonowych ryb morskich. Usłyszycie o tym dlaczego tak ważna jest wiedza o wartościach Slow Food i czym sam ruch jest w istocie. Podczas warsztatów przygotujecie znane Wam ryby w sposób zupełnie innowacyjny i połączycie je z całą paletą sezonowych i regionalnych składników tworząc zaskakujące dania. Nie zabraknie również wiedzy o wartościach odżywczych, sposobach obróbki czy technikach filetowania. Dla zainteresowanych dyskusja o przełowieniu, certyfikatach oraz prezentacja materiałów przygotowanych przez WWF.
Co przygotujemy:
- marynowany śledź bałtycki z tartym korzeniem kurkumy, trawą cytrynowa i modem wrzosowym z grzankami razowymi
- zupa pho z ryb bałtyckich z makaronem ryżowym, młodą dymką i zielonymi szparagami
- steki z dorsza bałtyckiego z ceviche z turbota bałtyckiego, z dodatkiem puree z pieczonej pietruszki i imbirem z ogórkiem
- creme caramel rozmarynowo-pomarańczowy z prażoną skóra dorsza w karmelu aromatyzowanym imbirem i ciastem filo
Kto prowadzi:
Kuba Korczak
Pasjonat, poszukiwacz smaków, szef kuchni, doradca kulinarny. Od ponad dekady dzieli się swoim doświadczeniem, prezentując regionalne i nieodkryte polskie smaki. Tworząc autorskie połączenia i serwując zaskakujące smakiem kompozycje, poszerza świadomość konsumencką swoich gości. Ekspert kulinarny stacji TVN 24 i wykładowca trójmiejskiej Akademii Kulinarnej Fumenti. Wieloletni działa cz Slow Food Polska. Członek Polskiej Akademii Smaku. Gotował w najciekawszych restauracjach w kraju oraz w Grecji, gdzie spędził część swojego życia. Pomysłodawca innowacyjnego, projektu kulinarnego food for friends oraz rodzinnego festiwalu GOOD FOOD FEST.
More info
Facebook address:
Website:
E-mail address:
Phone:
Comments
You must log in to comment or add a photo.