About this place
RESTOBAR – filozofia, która dotyczy nie tylko jedzenia, ale również napojów. To pierwsze i jedyne miejsce w Bydgoszczy, gdzie w specjalnej szafie sezonujemy mięsa na sucho. Steki z sezonowanych mięs serwujemy aż do ich wyczerpania. Ważną częścią naszej oferty są piwa z lokalnych browarów rzemieślniczych.
KARRAMBA – „do diabła”
Według miejskiej legendy właśnie w naszych piwnicach miał straszyć bydgoszczan diabeł Węgliszek. Kiedy remontowaliśmy lokal, przeistoczył się w węża kusiciela i zamieszkał pod barem, a pięknie odrestaurowana piwnica, w której straszył jest teraz częścią naszej restauracji.
Restobar Karramba to miejsce, gdzie przy OGROMNYM WSPÓLNYM STOLE spotykają się i przebywają ze sobą ludzie. Dobre jedzenie w wyjątkowych okolicznościach zawsze sprzyja zawieraniu nowych oryginalnych znajomości.
W każdy piątek i sobotę gra muzyka na żywo.
Raz w roku, 16 czerwca świętujemy wraz z wszystkimi fanami Jamesa Joys’a „BLOOMSDAY” i dlatego na ścianach lokalu widnieje cytat z Ulissesa :
„ BÓG STWORZYŁ JEDZENIE , A DIABEŁ KUCHARZY”.
Czym byłoby jedzenie bez sztuki kulinarnej ? Menu KARRAMBY to przede wszystkim połączenie inspiracji kuchnią międzynarodową z polskimi tradycjami kulinarnymi.
MAMMA MIA !
My stworzyliśmy wnętrze i my przygotowaliśmy kartę dań z JEDZENIEM WARTYM GRZECHU, jak chociażby bycze jądra w ciemnym piwie z orzechami, ale… „ do stu tysięcy naostrzonych noży !” – to nasi GOŚCIE stworzą niepowtarzalny klimat tego miejsca.
KARRAMBA !
Gallery
Menu
Price range:
8–60 zł
View full menuMore info
Facebook address:
Website:
E-mail address:
kontakt@restauracjakarramba.pl
Phone:
Book a place
Comments
You must log in to comment or add a photo.