About this place
Węgierski gulasz smakuje najlepiej gdy przyrządzi go prawdziwy węgierski kucharz.
Podobnie zresztą można powiedzieć o węgierskim placku, zupie rybnej, innych madziarskich potrawach.
Kucharz Attila przygotuje wyśmienite danie “Langolo Ordogfejek”, w polskim tłumaczeniu to “płonąca głowa diabła”; zespół muzyczny “Csardas” wzbogaci doznania kulinarno-estetyczne ognistym czardaszem; finalnym akordem smakowania tej perełki węgierskiej kuchni będzie łyczek oryginalnej, mocnej “palinki”.
Po tej kulinarnej uczcie rozleniwiona świadomość podpowiada nam, że popularne porzekadło – Polak, Węgier dwa bratanki… – ma sens!
Pewność tegoż zyskamy dopiero po degustacji na deser “króla win i wina królów” jak nazwał TOKAJ pewien francuski władca. TOKAJU nie da się nikomu podrobić, twierdzą Węgrzy.
Toteż Restauracja Węgierska “TOKAJ” w Białymstoku jest tak samo oryginalna jak jej “bratanice i bratanki” w Budapeszcie, nad Balatonem, w Eger…
Jest naprawdę “węgierska”
Gallery
Menu
Price range:
11.90–49.99 zł
View full menuMore info
Facebook address:
Website:
E-mail address:
Phone:
Book a place
Comments
You must log in to comment or add a photo.