O tym miejscu
Już od godziny 11.00 serwujemy wyśmienite kawy, soki oraz pyszne śniadania, które pomogą Państwu rozpocząć udany dzień. Od godziny 11.30 nasza kuchnia zaczyna przygotowywać lunche, wspaniałe burgery ze 100% wołowiny przepysznymi frytkami, rozpływające się w ustach żeberka, flagowe zupy BBQ, Chilli con Carne, desery, oryginalne Donaty, naturalne Shake. Oferujemy bogaty wybór dań kuchni amerykańskiej. Zapraszamy na wybór piw i kalifornijskich win.
Smacznego!
Amerykański diner czyli jak to się zaczęło?
Oj, dawno, dawno… bo już w 1872 roku kiedy niejaki Walter Scott postanowił sobie trochę dorobić do swojej skromnej pensji i zaczął sprzedawać robotnikom wychodzącym z nocnej zmiany kawę oraz kanapki. Kiedy pomysł się sprawdził kupił wóz konny, który zamienił na knajpę. Wkrótce tak zwane Night Owls można było zobaczyć w innych miastach. Niedługo potem na dinery zaczęto przerabiać m.in. kolejowe wagony restauracyjne czy tabory konne. Domowe posiłki, dość niska cena, fajny wystrój lokalu i możliwość zakupu w późnych godzinach wieczornych to głowny sukces amerykańskich dinerów. Kolejne lata tylko to potwierdziły. Dziś nie możemy sobie wyobrazić amerykańskiego menu bez świeżej kawy, pysznych burgerów czy naleśników z syropem klonowym. Ale dinery to nie tylko jedzenie, to także pewnego rodzaju styl, ikona tego co było i tego co jest. Tu nikogo nie dziwi zwrot „Two cows, make them cry” czyli dla mnie „Dwie krowy i niech płaczą” co znaczy dwa hamburgery z cebulką :-) Ta atmosfera tego miejsca, gdzie każdy czuje się jak u siebie, po prostu tak, jak w domu, sprawia, że dzień bez dinera to dzień stracony. Więc jak tu za nim nie tęsknić? :-)
Komentarze
By dodać zdjęcie lub komentarz, musisz być zalogowany. Zaloguj się